Lista towarów: 6 - 10 z 17
Zangaura Saperavi | |||||||||||
| |||||||||||
Zangaura Saperavi czerwone wytrawne Zangaura Saperavi to czerwone, wytrawne, gruzińskie wino. Pochodzi w doliny rzeki Zangaura. Ma ciemny, rubinowy kolor. W nosie wyczuwalne nuty śliwki i jagód. Idealne wino do cielęciny, befsztyku czy serów. | |||||||||||
Marani Saperavi Qvevri | |||||||||||
| |||||||||||
Saperavi Qvevri Region winiarski: Region KAKHETIKlimat: Umiarkowany, kontynentalnyOdmiany: Saperavi 100%Pochodzenie winogron: 50% Winnice KONDOLI, 50% NAPAREULI - szczególny rejon uprawy winorośli Urodzaj: 10 - 11 ton/ha. Typ wina: Wytrawne czerwone, zrobione tradycyjną metodą w Kwewri Pod koniec września, dojrzałe, starannie wyselekcjonowane winogrona są ręcznie zbierane. Po oddzieleniu od szypułek, owoce bez tłoczenia są przenoszone do kwewri gdzie przebiega proces ferment... | |||||||||||
Marani Mukuzani | |||||||||||
| |||||||||||
Region winiarski: Region KAKHETIApelacja: MUKUZANI - szczególny rejon uprawy winorośliKlimat: Umiarkowany, kontynentalnyKategoria wina: Wino jakościowe o zastrzeżonym nazewnictwie miejsca pochodzenia upraw winorośliOdmiany: Saperavi 100%Pochodzenie winogron: MUKUZANI - szczególny rejon uprawy winorośli, północne stoki doliny Rzeki AlazaniUrodzaj: 8 ton / ha.Typ wina: Wytrawne, rocznikowe, czerwoneAnaliza wina: Cukier resztkowy <4 g/l; T/A: 4,5-5,5 g/l... | |||||||||||
Marani Napareuli | |||||||||||
| |||||||||||
Region winiarski: Region KAKHETIApelacja: NAPAREULI - szczególny rejon uprawy winorośliKlimat: Umiarkowany, kontynentalnyKategoria wina: Wino jakościowe o zastrzeżonym nazewnictwie miejsca pochodzenia upraw winorośliOdmiany: Saperavi 100%Pochodzenie winogron: NAPAREULI - szczególny rejon uprawy winorośli, południowe stoki doliny Rzeki AlazaniUrodzaj: 8 ton / ha.Typ wina: Wytrawne, rocznikowe, czerwoneAnaliza wina: Cukier resztkowy <4 g/l; T/A: 4,5-5,5 g/l... | |||||||||||
Georgian Valleys Saperavi | |||||||||||
| |||||||||||
Saperavi czerwone wytrawne Intensywnie czerwone gruzińskie wino o aromatach świeżych wiśni i morw przemieszanych z subtelnymi nutami waniliowymi. W ustach dobrze zbudowane i zrównoważone, o rześkiej, owocowej końcówce. Podawać do smażonych i grillowanych mięs, pieczonego kurczaka, twardych serów, gulaszy wołowych. Skład: saperavi | |||||||||||